G Malam Badar 2010

Malam Badar 2010 - Semangat Anak Muda, Pengalaman Orang Lama disatukan bersama...

Sedikit gambar untuk dikongsi. Banyak lagi gambar - gambar lain boleh dilihat di facebook IKRAM JOHOR.



Membungkus "bontrok" ( betul ke?...orang jawa tolong betulkan) untuk dibawa pulang..



Menu utama.. semua makan di dalam dulang supaya dapat ditautkan lagi yang sedia terjalin



Membaca risalah bingkisan 10 malam terakhir Ramadhan yang diedarkan oleh IKRAM Bandaraya Johor Bahru.



Ustaz Fuaad, tauke air malam tu bersama geng anak muda.. 



Tahniah SMIH!... kelihatan wakil pelajar SMIH menyerahkan wang sejumlah RM8290.25 kepada Pengerusi AQSA SYARIF Malaysia ( Penceramah Utama ), Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus. Kutipan dibuat dikalangan pelajar semasa program hari al - Quds peringkat sekolah.



Semangat orang muda !!


Pengerusi majlis - En Salleh Kassim ... nak interview Dr Norkhair ke?


Sempat lagi En Alias, Setiausaha PIBG SRIH mempromosikan barangan dari salah satu gerai yg mengambil bahagian, ada komisen ke??


Orang muda semua... tahun depan "orang lama" dah tak payah turun padang, mereka nak ambil alih semua...


"Orang kuat" ( Pengarah, berbaju batik ) - Hj Rashid Zainuddin sibuk memantau anak buah buat kerja


Kaum wanita - antara yang awal hadir untuk menghidang



Team rewang pagi... sambil tangan buat kerja, mulut pun sempat bertanya khabar.. alhamdulillah, eratkan ukhuwwah..



Ibnu Tholuddin dan Ibnu Hishamuddin



Warga asrama turut membantu..

Sekian
- RJ

Assalamualaikum,

 

Tahun ini rasanya merupakan kali ke 12 saya hadir program malam BADAR. Tak pernah dalam sejarah malam BADAR, di lantik sesiapa sebagai photographer. Nampaknya tanpa perlu hadir mesyuarat...sedar-sedar nama saya naik je kena jalankan tugas...:-)). Bila lihat jumlah kutipan tahun ni...alhamdulillah.... rasa tahun depan boleh ambik gambar lagi.. J. Lebih 200 keping saya shoot...saya kongsikan sedikit daripadanya. Selebihnya..para ibubapa boleh lihat di facebook IKRAM Johor. Masuk je kefacebook dan taip Ikram Johor....insyaAllah dapat lihat gambar selebihnya...

 

DSC_0148.JPG

Pengerusi Dana Hidayah Prof Madya Dr Hj Kamarul Baharin Tawi bertungkus lumus bersama pasukannya menyiapkan kupon..

DSC_0153.JPG

Sebahagian dari kupon yang dah siap...

DSC_0156.JPG

Ni dia Prof Madya Dr Sevia M.Idrus yang menjadi orang kuat team Dana Hidayah...

DSC_0159.JPG

Tukang masak yang hebat kerana mempunyai tukang masak simpanan yang ramai...cuba kira berapa orang yang tengok dia buat kerja.. J

DSC_0168.JPG

Haaa...Ustaz Mahmood Kassim la yang goreng ayam...kalau keras...komplen kat Ustaz..

DSC_0198.JPG

DSC_0223.JPG

Yang baju hitam tu mandor besar.... J

DSC_0230.JPG

Di dewan pula para Ustaz sedang membuat persiapan..

DSC_0249.JPG

Waktu iftar dah tiba...

DSC_0253.JPG

Banyaknyanye...tu pu tak cukup...

DSC_0267.JPG

Memang ramai yang hadir....tidak termasuk kiri dan kanan bangunan...

DSC_0275.JPG

Pengerusi Dana Hidayah tersenyum lepas berbuka...alhamdulillah..

DSC_0280.JPG

Solat maghrib di imamkan oleh pelajar tingkatan 4....nama dah lupa pulak...tapi bapanya ialah Wan Ibrisam...

DSC_0281.JPG

Full house !!!

DSC_0305.JPG

6 orang setalam...patut macam tak kenyang... J)

DSC_0309.JPG

Makan sekeluarga.....macam berkelah...

DSC_0329.JPG

Haji Kamal buat muka nak tambah...tapi tak boleh... J)

DSC_0323.JPG

Laaaa... ni belum makan ke second round?....

DSC_0350.JPG

Lega...adik dah makan....

Bersambung....di facebook IKRAM Johor.

Wassalam.

Hisham Walat